voor inwoners, met gemeenten

Dit najaar meer corona priklocaties in de regio

Publicatiedatum: 9 september 2024

De coronaprik wordt dit najaar weer aangeboden aan 60-plussers en risicogroepen. GGD Gooi en Vechtstreek start met de vaccinatieronde op 16 september. Dit jaar zijn er drie priklocaties: in Bussum (voormalig Hocras-gebouw), Hilversum (Bethlehemkerk) en Huizen (Goede Herderkerk). Kijk voor actuele openingstijden en adressen van de priklocaties op ggdgv.nl/corona.

Het coronavirus is er nog steeds en kan weer opleven. Mensen die een hoger risico lopen om ernstig ziek te worden door corona kunnen met de coronaprik extra beschermd worden tegen ziekenhuisopname of overlijden door corona. Er wordt gevaccineerd met het mRNA-vaccin BioNTech/Pfizer tegen de JN.- variant. Als inwoners twijfelen over de coronaprik, kunnen zij terecht bij De Twijfeltelefoon via 088-7555777. Naast het coronavirus kunnen sommige mensen erg ziek worden van een griep- of verkoudheidsvirus. Het blijft daarom voor iedereen belangrijk om algemene adviezen te volgen om luchtweginfecties te voorkomen.

Uitnodigingsbrief

Iedereen vanaf 60 jaar ontvangt dit najaar een brief van het RIVM voor de coronaprik. In sommige gevallen is er een voorstelafspraak ingepland, deze kan naar wens worden gewijzigd. De anderen worden in de brief uitgenodigd om zelf een afspraak te maken. Dat kan via planjeprik.nl of 0800-7070.

Afspraak maken zonder brief

Er zijn een aantal groepen die geen uitnodigingsbrief van het RIVM ontvangen, maar wel een coronaprik kunnen krijgen door zelf een afspraak te maken via planjeprik.nl of 0800-7070. Dit gaat om de volgende doelgroepen:
– Volwassenen tot en met 59 jaar die elk jaar een uitnodiging ontvangen voor de griepprik;
– Volwassen en kinderen met een ernstige aandoening, zoals een afweerstoornis;
– Zorgmedewerkers die direct contact hebben met kwetsbare patiënten;
– Volwassenen en kinderen die vanwege een kwetsbaar gezinslid of op advies van een behandelend arts een coronaprik willen.

Verder biedt de GGD zorginstellingen in de regio de mogelijkheid om in de instelling zelf te vaccineren. Hier ontvangen de zorginstellingen meer informatie over. Mensen die door hun gezondheid niet zelfstandig of met hulp naar een priklocatie kunnen komen, kunnen contact opnemen via 0800-7070. Zij kunnen thuis worden geprikt door een mobiel team van de GGD.

Pilot griep- en coronaprik tegelijk

Twee in één: sommige inwoners kunnen dit jaar voor het eerst in de ene arm een griepprik en in de andere een coronaprik ontvangen. GGD Gooi en Vechtstreek voert met Eedenburgh Huisartsen en Huisartsenpraktijk aan de Vaart een pilot uit waarbij inwoners één uitnodigingsbrief krijgen voor beide prikken. Op dinsdag 5 en zaterdag 16 november wordt een van de priklocaties speciaal voor hen geopend zodat zij beide prikken kunnen ontvangen. Als de pilot succesvol verloopt, zal in het vervolg gekeken worden of de pilot breder uitgerold kan worden.

Meer informatie: www.ggdgv.nl/corona.

Wmo-pashouders gratis van en naar priklocatie

Voor Wmo-pashouders is de heen- en terugrit voor de coronaprik gratis. De rit is alleen gratis als de prik op een van de priklocaties in de regio is gepland (in Bussum, Hilversum of Huizen).

De rit kan het best gereserveerd worden direct na het plannen van de afspraak. Geef hierbij aan om welke priklocatie het gaat. De heenrit kan vooraf geboekt worden. De terugrit kan na het prikken op de priklocatie geboekt worden. Dit om lange wachttijden te voorkomen. Vraag op de priklocatie in de ‘rustruimte’ naar de dagcoördinator om de terugrit te boeken.

Wmo-rit boeken.

Meer nieuws

Al het nieuws