voor inwoners, met gemeenten

Evaluatie van het Preventie- en Handhavingsplan (PHP) alcohol en drugs

Publicatiedatum: 23 september 2024

Het Preventie- en Handhavingsplan (PHP) alcohol en drugs loopt eind 2025 af. Om per januari 2026 te kunnen starten met een nieuw meerjarenplan, begon de PHP-werkgroep vorige week tijdens de overkoepelende evaluatiebijeenkomst van het beleidsplan Bescherming en Opvang bij De Groene Afslag met het evaluatieproces en het ophalen van input voor het nieuwe plan.

Deze eerste bijeenkomst was bedoeld voor gemeenten en partners. Natuurlijk wordt er ook input voor het nieuwe plan opgehaald bij andere stakeholders zoals het onderwijs, welzijnswerk, zorgaanbieders en alcoholverstrekkers. Het huidige PHP gaat voornamelijk over alcoholpreventie jeugd. Daarnaast richt het PHP richt zich op alcoholpreventie 18-24 jarigen, 55+ en over drugspreventie.

De infographic die onze programmacoördinator van het PHP,  Milou Welsink, op de foto overhandigt aan bestuurlijk trekker Joke Lanphen, laat zien hoe er de aflopen twintig jaar is ingezet op alcoholpreventie jeugd in regio Gooi en Vechtstreek en hoe de regio ervoor staat.

Download hier de infographic: Regiovannix.pdf (ggdgv.nl).

Meer nieuws

Al het nieuws